Over Argos Dierenartsenpraktijk

Dierenartsen

Ine Peeters

Dierenarts

Ine Peeters studeerde in 2006 af, met onderscheiding, als dierenarts met de afstudeerrichting gezelschapsdieren. Na de studie deed zij ervaring op in de diergeneeskunde door in verschillende praktijken vervangingen te doen totdat zij als vaste kracht aan de slag ging in een dierenkliniek. In deze dierenkliniek verzorgde zij de algemene diergeneeskunde, de spoedconsultaties en werkte hier ook samen met diverse specialisten. In Argos Dierenartsenpraktijk staat Ine in voor de consultaties en voor alles wat komt kijken bij het management van de praktijk.

Bartjan van der Meulen

Dierenarts

Bartjan van der Meulen studeerde in 2006 af met grote onderscheiding als dierenarts met de afstudeerrichting gezelschapsdieren. Direct na de studie volgde hij gedurende een jaar een ‘internship’ op de faculteit diergeneeskunde van de universiteit Gent. Tijdens dit jaar stond hij in voor de spoedgevallen en (intensieve) hospitalisatiepatiënten en werkte hij mee op de verschillende vakgroepen van de universitaire dierenkliniek (inwendige ziekten, chirurgie, anesthesie, neurologie, dermatologie, cardiologie, medische beeldvorming en orthopedie) waardoor een brede extra kennis en vaardigheden werden opgedaan. Na dit jaar werkte hij 2 jaar lang in een doorverwijspraktijk voor orthopedie, chirurgie en inwendige ziekten. Sindsdien volgende hij diverse bijscholingen in binnen en buitenland, voornamelijk over de orthopedie. Bartjan staat in voor de (orthopedische) chirurgie, orthopedische onderzoeken, kijkingrepen (oa arthroscopieen) en de dagdagelijkse consultaties.

Amber Van de Voorde

Dierenarts

Amber Van de Voorde studeerde in 2020 met onderscheiding af als dierenarts gezelschapsdieren. Ze begon onmiddellijk te werken in een gezelschapsdierenartsenpraktijk. Hier stond zij in voor de algemene consultaties, eerstelijns operaties en spoedgevallen. In de zomer van 2021 vervroegde ze het team van Dierenartsenpraktijk Argos waar ze in staat voor de algemene consultaties. Amber volgt op regelmatig basis bijscholingen om jullie nog beter van dienst te kunnen zijn.

Sofie van den Berghen

Dierenarts

Sofie Van den Berghen studeerde in 2015 met grote onderscheiding af als dierenarts met de afstudeerrichting gezelschapsdieren. Nadien deed ze enkele jaren ervaring op in een groepspraktijk waar ze instond voor de algemene diergeneeskunde en spoedconsultaties. Sinds 2015 deed Sofie meerdere binnen- en buitenlandse bijscholingen in de tandheelkunde. Naast de algemene consultaties houdt zij zich bezig met de tandheelkundige ingrepen.

Marlies Vermeir

Dierenarts

Marlies Vermeir studeerde in juni 2021 af met onderscheiding als dierenarts gezelschapsdieren. Ze startte haar loopbaan in een dierenkliniek en deed hier een jaar ervaring op. In juni 2022 vervoegde Marlies het Argos-team en staat ze in voor de algemene consultaties en routine operaties. Ze schoolt zich bij in de cardiologie om ook de hartpatiënten voort te helpen (met echografie van het hart).

Assistenten

Noa Candries

Dierenartsassistente

Noa Candries behaalde in 2021 haar diploma farmaceutisch technisch assistente. Ze had altijd al een groot hart voor dieren. Na haar studie wilde zij haar passie voor dieren volgen en is ze naar Spanje getrokken om hier een maand vrijwilligerswerk te doen in een hondenasiel. Na in België een tijd als tandartsassistente gewerkt te hebben kwam de passie voor dieren toch weer boven. Ze vervoegde in april 2023 onze praktijk en versterkt ons team. Ze staat vooral in voor assistentie bij operaties, verkoop aan de balie, verzorgen van gehospitaliseerde dieren en het beantwoorden van de telefoon. 

De naam Argos

Argos werd 31 maart 2009 gestart door dierenarts Bartjan van der Meulen en dierenarts Ine Peeters. De naam Argos komt uit de Griekse mythologie. Argos was de trouwe hond van Odysseus (en één van de eerst vermelde honden in de westerse literatuur). Tijdens de meer dan 20 jaar durende omzwervingen van Odysseus (onder andere door de Trojaanse oorlog) bleef Argos altijd op zijn baasje wachten terwijl iedereen dacht dat Odysseus dood was. Toen Odysseus toch terug kwam herkende Argos zijn baas meteen, ook al was hij verkleed als bedelaar. De stokoude Argos groette zijn baas blij en blies vervolgens zijn laatste adem uit.